SZOLGÁLTATÁSOK

Motorszerviz háztól házig:

Amennyiben a motorod üzemképtelen és eszköz, időhiány, vagy akár a kényelmi szempontokat előtérbe helyezve nem tudod eljuttatni hozzám a szállítást is rám bízhatod. Ebben az esetben a motorszerviz háztól- házig szolgáltatás előnyeit élvezheted. Egy előre egyeztetett időpontban és helyszínen felveszem a motorod és elszállítom a műhelybe majd a munka elvégeztével egy újabb egyeztetést követően a megbeszélt átadás helyszínére szállítom.

Karbantartás:

Motorkerékpárok megfelelő működéséhez elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. Abban az esetben, ha a szükséges vizsgálatokat, karbantartási munkálatokat a gyártó által javasolt időközönként elvégeztetjük, sok kellemetlenségtől és felesleges anyagi ráfordítástól kímélhetjük meg magunkat.
Megítélésem szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a folyadékok (motorolaj, hűtő- és fék folyadék) valamint szűrők és más kopó alkatrészek megfelelő időben történő cseréjére, továbbá a jelző és világító berendezések megfelelő működésére. Ezzel nem csak szeretett motorunk élettartamát növeljük, hanem biztonságosabban és magabiztosabban vehetünk részt a közúti forgalomban anélkül, hogy a saját vagy a mások életét, testi épségét veszélyeztetnénk.

Az említett munkafolyamatokat minden esetben a gyártó által meghatározott módon továbbá a gyártó által javasolt alkatrészek beépítésével hajtom végre.

Fordulj hozzám bizalommal!

Olajcsere már 2800* Forintért!

*Az ár nem tartalmazza az OLAJ illetve az OLAJSZŰRŐ árát!

Tervszerű karbantartás:

Minden motorkerékpár gyártó az adott típusra vonatkozóan megad úgynevezett szerviz periódusokat, melyek határait futás teljesítményben (km) vagy naptári évben, hónapban (esetenként üzemórában) határoz meg, továbbá felsorolja azokat az alkatrészeket, amelyek ellenőrzése vagy cseréje szükséges ahhoz, hogy a motorkerékpár üzembiztosan működjön.

Ilyenek például:

 • motorolaj, olajszűrő cseréje
 • gyújtógyertya csere
 • levegőszűrő cseréje
 • szelephézag ellenőrzés
 • hűtőfolyadék csere
 • karburátor, injektor szinkronizálás
 • fékfolyadék csere

Műhelyemben minden feltétel adott ahhoz, hogy megfelelő színvonalon tudjam elvégezni az előírt munkafolyamatokat.

Motor meghibásodás-hibafeltárás:

Abban az esetben, ha a motorblokk hibájának feltáráskor olyan meghibásodást azonosítottam, ami speciális gépi megmunkálás során javítható, sajnos csak erre szakosodott műhelyeken keresztül tudom elhárítani azt. Ebben az esetben az adott műhely leterheltségétől függően a motorkerékpár teljes javítási ideje elhúzódhat.

Ilyenek lehetnek:

 • forgattyús tengely centrírozás
 • szelep fészek marás
 • hajtórúd csere
 • henger hónolás
 • henger perselyezés
 • hengerfej sík köszörülés
 • egyéb javítások

Karburátor tisztítás:

Motorkerékpárok egyik legfontosabb alkatrésze a karburátor és az injektor.
Az évek alatt nem megfelelően karbantartott vagy hosszú ideig helytelenül tárolt motorok esetében gyakran előforduló probléma, hogy nem vagy csak nagy nehézségek árán lehet a motort beindítani. Abban az esetben, ha sikerül beindítani, egyenetlenül jár, ami a motor megbízhatatlan működéséhez és a későbbiekben jelentős károsodásához vezethet. Az esetek túlnyomó többségében ennek a problémának az okozója az elszennyeződött karburátor vagy injektor.
A szükséges munka elvégzéséhez a karburátort, típustól függően a karburátor sort ki kell szerelni, a beazonosítás után szét kell szedni, az alkatrészeit aprólékosan meg kell tisztítani. A karburátorral, befecskendezővel kapcsolatos munkák igen nagy szakértelmet igényelnek ezért fontos, hogy olyan szervizben végeztessük el a javítást, ahol felkészült szakemberek és megfelelő eszközök, vegyszerek állnak rendelkezésre.

A műhelyemben minden feltétele meg van annak, hogy sima oldószeres vagy ultrahangos eszközzel távolítsam el a szennyeződéseket, valamint a tüzelőanyag ellátó rendszer egyéb hibáit az előírásoknak megfelelő módon tudjam javítani.

A szakszerűen megtisztított és összeszerelt karburátor még nem működik tökéletesen. Azt be kell állítani, szinkronizálni. A helyesen beállított és szinkronizált karburátor vagy befecskendező rendszer eredményeként simább, egyenletesebb járás, kedvezőbb fogyasztás, jobb menetteljesítmény érhető el.
Szinkronizálás alkalmával az egyes hengerekhez tartozó szívócsövekben lévő „nyomást” ellenőrzöm, amennyiben szükséges állítom. A cél, hogy minden egyes hengerhez adott gázálláson az optimális mennyiségű levegő kerüljön. Annak érdekében, hogy a szinkronizálás tökéletes legyen, meg kell győződni a motor mechanikai állapotáról, ellenőrizni – és természetesen amennyiben szükséges állítani – kell a szelep hézagot, illetve a gyújtás rendszert. A motorkerékpárok szinkronizálását egy szoftver segítségével végzem, mely lehetővé teszi minden motorkerékpár nagy precizitással történő beállítást.

Szoftveres diagnosztika:

A mai modern motorkerékpárok szakszerű javítása megfelelő szoftveres háttér nélkül lehetetlen. A bonyolultabb elektronikai rendszerben keletkező hibák azonosítása, helyreállítása nem lehetséges a megfelelő diagnosztikai rendszer használata nélkül.
Szervizünk az egyik legkorszerűbb technikai rendszerrel van felszerelve ami nélkülözhetetlen egy modern független márkaszerviz eszköztárából.
A készülék lehetővé teszi 60 gyártó 3000 típusának teljes körű szoftveres ellenőrzését, karbantartását valamint a szükséges beállítások elvégzését.
A japán márkától az olasz típusokon keresztül a Triumph, BMW, KTM, vagy akár a Harley-Davidson-ig.

Az alábbi diagnosztikai feladatok elvégzésére van lehetőség:

 • Hibakód olvasás, törlés
 • Aktív rendszerek ellenőrzése
 • TPS beállítás
 • Befecskendezős beállítás
 • Gyújtás beállítás
 • Szerviz intervallum beállítás
 • Egyéb szoftveres karbantartás

Elektromos rendszer, jelző és világító berendezések:

Az egyik legalapvetőbb munkafolyamat a töltés rendszer vizsgálata. A műhelyem fel van szerelve azokkal az eszközökkel, melyekkel szakszerűen el tudom végezni többek között a töltő, indító rendszer valamint az akkumulátor vizsgálatát. A napjainkban oly népszerű LED technológia a motorkerékpárok körében is egyre nagyobb teret hódít magának. Ez irányú változással lépést tartva nem jelent problémát az ilyen jellegű átalakítások szakszerű elvégzésére.

Gumiszerelés:

A motorkerékpárok esetében kiemelkedően fontos a megfelelő teljesítményű, méretű és állapotú gumiabroncs. A gumiabroncs szerelés és centrírozás partner műhelyben történik, ezért az ilyen jellegű munkák határideje néhány nappal eltolódhat.

Motorkerékpár átépítés:

Ki ne szeretné a motorját a saját elképzelése alapján átalakítani olyan egyediséggel felruházni, ami a tulajdonos személyiségét tükrözi. Olyan átalakításokat végrehajtani melynek eredményeként nem kell arra számítani, hogy egy ugyan olyan motor fog veled szembe jönni. Vállalom az általad beszerzett alkatrészek szakszerű beépítéséhez szükséges átalakítások elvégzését valamint azok beépítését. Amennyiben úgy gondolod, hogy az alkatrészek, kiegészítők beszerzését szakemberre bízod, folyamatos egyeztetés mellett én is be tudom azokat szerezni.

Allapotfelmérés

Az állapotfelmérés egy hasznos lehetőség akár használt motorkerékpár vásárlásakor, akár ha a már meglévő motord műszaki állapotáról szeretnél kapni egy átfogó képet. Ezen munkafolyamat elvégzése során csak azokat az alkatrészeket távolítom el ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy a szükséges vizsgálatokat, méréseket el tudjam végezni. Különböző diagnosztikai eszközök segítségével tudok következtetni a motorblokk belső állapotára de ne feledd, nem látok bele.

A motor állapotfelmérés során ellenőrzésre kerül a fékrendszer működése, a fékbetétek állapota, a fékfolyadék szintje, minősége majd következik a motor állapota, a folyadékok, a tömítések és a hozzájuk kapcsolódó szivárgások. Ha ez a két részegység rendben van, akkor következhet a futómű és a kormány csapágyainak, valamint a lengéscsillapítók és a gumik állapotának ellenőrzése, majd a meghajtórendszer, lánc, lánckerekek, és végül a computeres diagnosztika és az elektromos rendszer vizsgálata.

A állapotfelmérésről jegyzőkönyvet készítek aminek segítségével pontos képet kapsz a motorod jelenlegi műszaki állapotáról és amennyiben szükséges előre ütemezheted a javítások sorrendjét.

Telefon:+36303479053
E-mail:szerviz@baimoto.hu

Elérhetõségek